Saturday, September 5, 2009

HTC Hero un produs al evolutiei



HTC Hero este un produs al evolutiei, are un design atractiv si dotari foarte bune. Marimea ecranului, tehnologia, rezolutia, plasarea butoanelor marimea si greutatea telefonului sunt asemanatoare cu celelalte telefoane HTC.

Ca si predecesori lui Hero are sase butoane la baza telefonului home, menu, back, send, end, o tasta speciala pentru cautare si un trackball. Dream si Magic par niste telefoane ieftine in comparatie cu HTC Hero care arata mult mai bine. Hero este foarte solid construit, versiunea alba are un invelis din teflon care protejeaza telefonul impotriva murdariei.

Butoanele de la baza sunt mici, separate de spatii egale si putin ovale. Are un singur buton pentru volum si are un jack de 3,5mm. Ecranul este tratat, are un strat protector care previne depunerea uleiului de pe degete.

Hero este un telefon elegant si modern, exista o mare diferenta intre Magic si Hero dar are cateva mici probleme. Butonul back nu este plasat in cea mai buna pozitie, cand îl folosesti trebuie sa misti mana intr-o pozitie ciudata. Dar pentru stangaci butonul este usor de folosit, plasare este surprinzatoare pentru ca pe Magic tasta back este mai bine plasata.

Hero are un procesor Qualcomm 528MHz CPU, 288MB de RAM si 512MB ROM. Are WiFi, GPS, Bluetooth si un chip HSPA.

Ecranul este minunat, este acoperit cu un material impotriva petelor la fel ca iPhone 3GS, chiar daca materialul respinge uleiul ecranul tot mai trebuie curatat. Ecranul este capacitiv cu o marime de 3,2 inch, cu o rezolutie de 480x320. Ecranul a fost îmbunatatit simtitor, timpul de raspuns, luminozitate, claritatea si culorile sunt mai bune decat la Magic.

HTC Hero are o camera de 5 megapixeli cu autofocus, care este uimitoare. Majoritatea telefoanelor touch-screen au camere de 3,2 megapixeli, dar cu Hero poti face o poza buna iar viteza cu care face poze a fost cu mult imbunatatita fata de Magic. Hero filmeaza la o rezolutie de 352x288, care este destul de putin dar inregistrarile sunt mai bune decat la alte aparate cu aceiasi rezolutie.

Bateria este impresionanta, cu o singura incarcare poti naviga o zi intreaga pe internet prin WiFi. In standby consuma foarte putina energie dar cand îl pornesti majoritatea aplicatiilor se conecteaza la internet, asta face ca viteza telefonului sa fie putin incetinita, asta in functie de cate zeci de aplicatii folosesti.

HTC Hero foloseste sistemul de operare Android de la Google cea ce inseamna libertate totala. Toate telefoanele care folosesc Android nu pot fi blocate intr-o anumita retea, asa ca telefonul nu trebuie decodat.

Interfata este mult imbunatatita, interfata are numele de “Sense Experience” si este mult mai atragatoare si rapunde mai usor decat interfata celorlalte telefoane.

Tastatura on screen este buna, dar cam inceata in comparatie cu o tastatura full QWERTY reala.

HTC a creat propria aplicatie pentru Twitter, Peep care apare in doua versiuni una pe home screen care permite citirea ultimelor tweeturi, iar aplicatia full poate fi accesata din primul widget sau de pe un ecran separat, aplicatia full este asemanatoare cu cea de pe iPhone si se comport excelent.

HTC Hero suporta Flash. Ati auzit bine spre deosebire de iPhone, Pre sau BlackBerry, HTC Hero suporta fisierele Flash. Chiar daca nu poate reda toate fiserele in versiunea actuala, Google pregateste un update care va permite o mai buna rulare a fisierelor.


HTC Hero este cel mai bun telefon Android de pe piata, ofera foarte multa libertate, are dotari excelente si ofera o experienta unica. Iar aplicatia Google Sky Maps care nu are o utilitate foarte mare, i-ti arat ca un Andoid poate combina toate dotarile intr-o singura aplicatie.

In Romania HTC Hero nu a fost adus de nici un operator de telefonie, dar poate fi gasit la eMAG unde HTC Hero este mai ieftin decat HTC Magic